Tort Diplomat

de Ina in Torturi, 6 Noi 2012 | 36931 vizualizari

 

Stiu ca vine Craciunul, dar tortul asta l-am facut de Pasti :)))

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri
  • 150 ml lapte
  • 500 ml frisca lichida
  • 500 g mascarpone
  • 200 g ciocolata alba
  • 100 g zahar
  • o conserva de ananas bucati
  • 4 pliculete gelatina
  • 2-3 portocale
  • 4-5 bucati kiwi
  • 100 g. stafide
  • 200 g. ciocolata neagra
  • piscoturi
  • 150 ml. crema de whiskey
  • extract de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Galbenusurile  cu zaharul  se topesc la bain marie amestecand continuu, apoi se adauga laptele si ciocolata alba fara a ne opri din  mestecat si lasam pe foc pana obtinem o crema ca o smantana. Adaugam in aceasta crema  cateva picaturi de extract de vanilie, 100 g stafide si lasam totul deoparte , sa se raceasca usor. 

In siropul de la compotul de ananas punem gelatina la hidratat. Cand tot lichidul este inglobat in gelatina, punem pe foc sa se topeasca si lasam pana se formeaza o spuma care este gata sa clocoteasca . Atunci oprim focul si turnam gelatina fierbinte peste amestecul de mai sus, mestecand totul pentru omogenizare.

Batem frisca spuma tare. Adaugam in ea, mixand in continuare, crema mascarpone  si  amestecul de galbenusuri. Adaugam si fructele, maruntite si bine scurse de lichid. Se omogenizeaza totul foarte bine cu o paleta.

Tava in care formam tortul se tapeteaza cu folie de plastic  si bucati de fructe ( kiwi, portocale ).  Turnam jumatate din compozitia de crema, incercand sa luam mai putine fructe. Topim 100 g ciocolata si  turnam prin picurare pe toata suprafata tortului , apoi continuam cu restul  de crema si fructe. Deasupra aranjam piscoturi inmuiate pe jumatate in crema de whiskey si stropim cu restul de ciocolata neagra, topita. 

Dam tortul la rece pentru 2-3 ore, apoi rasturnam pe tava, desfacem folia alimentara si ornam dupa referinte, cu frisca , fructe si  figurine de zahar. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mini torturi Diplomat